Kihi betekent
‘kus’
in het Maori
Sharon Seuren website
Over mij

De kus stond voor mij altijd centraal bij ontmoetingen met dierbaren, waaronder mijn opa. Een bedrijfsnaam was voor mij daarom snel gekozen. ‘Kihi’ betekent ‘kus’ in het Maori, de taal van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. De link tussen mijn passie fotograferen, mijn geliefde werelddeel en mijn dierbaren, maakt dat het plaatje met deze naam voor mij compleet is.

Een reis langs de
beelden

Tijdens mijn opleiding op het SintLucas in Boxtel en Eindhoven – de vakschool voor creatief talent – ontdekte ik al snel dat fotograferen mijn grote passie is. Tijdens mijn opleiding leerde ik spelen met sluitertijden en scherpte. Al van kinds af aan fantaseerde ik over verre reizen en met een stage in Australië ging er voor mij een droom in vervulling. Het was een mooie kans om de diversiteit van de natuur met eigen ogen te zien en vast te leggen. Tijdens verschillende stages leerde ik veel over fotograferen en bewerken. Ik ontwikkelde mijn eigen stijl, die bij mij past en waarmee ik me onderscheid van andere fotografen.

Tijdens mijn stage in Australie fotografeerde ik verschillende modellen. Ik ging – en ga nog steeds – op zoek naar dat beetje extra. Uit de foto moet duidelijk worden hoe het model zelf is, en dat betekent niet altijd dat dit de mooiste kant laat zien.

Op La Perouse in Australië maakte ik een foto van een dame op het strand. De natuur en het weer in Australië zijn geweldig, maar het kon niet voorkomen dat ik heimwee had naar huis. Die leegte zie je terug op de foto van de dame op het strand. Weer thuis in mijn Limburgse geboortedorp Horst, kriebelde het toch weer om terug te gaan en bijna anderhalf jaar later vloog ik samen met mijn vriend naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Een week eerder dan de planning was, braken we onze reis af, omdat mijn opa, de man die ik tot dan toe zo vaak gefotografeerd had, plotseling overleed. Intens verdrietig bezochten we als laatste bestemming in Nieuw-Zeeland de meest gefotografeerde boom van het continent: de wanaka tree. Op het eerste gezicht geen bijzonder plaatje, het is tenslotte maar een boom. Voor mij heeft deze foto echter een grote emotionele waarde. Het idee dat de boom zelfs in deze omstandigheden – onder water – kan leven, en mijn opa gestorven was, geeft deze foto voor mij een extra lading. Een op het oog doodgewone foto, kan voor iemand van grote betekenis zijn. En dat is precies wat ik met mijn foto’s ook voor jou wil bereiken: het vastleggen van momenten die voor jou belangrijk zijn. Nu mijn opa er niet meer is, realiseer ik me nog meer hoe belangrijk het is om die mooie momenten samen vast te leggen. Met wie wil jij deze kostbare momenten vastleggen?

Waarom de
naam
Kihi?

De man op deze foto – mijn opa – was mijn belangrijkste inspiratiebron. Wanneer ik een nieuwe camera kocht of leende, dan testte ik deze als eerste uit op opa. Hij zorgde ervoor dat ik bleef fotograferen.

Neem contact met mij op!

Wil jij ook een tastbare herinnering van de momenten die voor jou bijzonder zijn? Via onderstaand contactformulier neem je eenvoudig contact met mij op. Rechtstreeks contact met mij opnemen via de mail of telefoon kan natuurlijk ook.

Adres

Kihi | Loevestraat 31 | 5961TV, Horst

Telefoon

+31 652659067

KvK

72591099

Vul het contactformulier in